Glögin ystäville
Valion reseptit ovat inspiroineet kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä. Näin joulun alla on tullut kokeiltua myös jouluisia reseptejä. Kokeilujen joukosta nousi yhdeksi suosikikseni glögikiisseli, jossa glögi saa kaverikseen tummat viinirypäleet ja vaniljavaahdon. Helppo ja kevyt herkku, vaikkapa joulupöytään.
Glögikiisseli ja vaniljavaahto
1 l tummaa glögi
4rkl perunajauhoja
150 g tummia viinirypäleitä
Tarjoiluun 1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kaada glögi teräskattilaan. Sekoita perunajauhot joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan seikoitellen. Kun kiisseli kiehahtaa, nosta kattila levyltä. Lisää joukkoon pestyt, halkaistut rypäleet. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripota pinnalle sokeria ettei kiisseli kuoretu. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa kiisselin kera.
Nautiskellaan!
0 Comments